Sattuuko sokerointi? Karvanpoisto sokerilla

Sokerointi on karvanpoistomenetelmä, jossa sokeripohjaista tahnaa käytetään poistamaan ei-toivottua karvaa ihon pinnalta. Sokerilla voidaan poistaa häiritsevät karvat mistä tahansa vartalon alueelta. Sokerointi voi heikentää karvan kasvua ajan myötä, mutta karvoitukseen yleisesti vaikuttaa pääasiassa geneettiset tekijät ja hormonaaliset vaikutukset.
Sokerointi poistaa karvat vetämällä ne pois juurineen iholta tehden ihosta samalla pehmeän sokerin kuorivan vaikutuksen ansiosta. Karvanpoistoon käytetään erityistä sokeripohjaista tahnaa, joka levitetään ihon päälle ja annetaan tarttua karvoihin. Sen jälkeen tahna poistetaan nopealla liikkeellä vastakarvaan, mikä vetää karvat mukanaan. Tämä prosessi jättää ihon sileäksi ja karvattomaksi. Se sattuuko sokerointi on hyvin yksilöllistä, lue alapuolelta miltä se tuntuu!


Yleisimpiä sokerointialueita ovat

1. Bikinilinja eli rajat, jotka jäävät bikineiden alaosan ulkopuolelle, sekä koko intiimialueen karvan poisto josta käytetään nimitystä brasilialainen sokerointi – ”brassi”. Brasilialainen sokerointi tehdään meillä Kauneushuoneella niin naisille kuin miehille.
2. Kainalot kuuluvat myös meidän kaikkiin sokerointipaketteihin. Kainalot voidaan ottaa lisäpalveluna kaikkiin sokerointi alueisiin edullisempaan hintaan.
3. Jalat, jotka voidaan jakaa sääriin ja reisiin.
4. Selkä- ja rinta sekä olkavarret.

Ennen sokerointiin tuloa -muistilista

  • Ennen sokerointia on tärkeää huomioida muutamia asioita. Karvojen tulisi olla riittävän pitkiä, jotta sokerointi on tehokasta ja lopputulos täysin karvaton ja pitkäkestoinen. Suosittelemme vähintään 0,5–1 cm pituisia karvoja, varsinkin ensimmäisellä sokerointi kerralla. Säännöllisellä sokeroinnilla ihokarvat ovat heikommin kiinni ihossa, jolloin lyhyempää karvaa saadaan poistettua vaivattomammin.
  • Ihon kunto on tärkeässä osassa onnistunutta sokerointi käyntiä. Vältä sokerointia, jos iho on ärtynyt, auringonpolttama tai siinä on avohaavoja tai tulehduksia. Tulehtuneet karvatupet ei ole vasta-aihe sokeroinnille, mutta suuret ruvet tai tuoreet arvet estävät sokeroinnin paikallisesti. Sokerointi voidaan kuitenkin tehdä kiertämällä alue.
  • Jotkut lääkkeet ja ihonhoitotuotteet voivat tehdä ihon herkemmäksi tai alttiimmaksi ärsytykselle. Keskustele sokeroinnista ammattilaisen kanssa, jos käytät tiettyjä lääkkeitä tai voiteita, jotka voivat vaikuttaa ihoon. Aknen hoitoon käytettävät lääkkeet ovat este sokerointiin, sillä ihon ohentuessa sokerointi voi kuoria ihoa tarpeettomasti liikaa.
  • Kosteusvoiteen välttäminen on tärkeää. Älä käytä kosteusvoidetta ennen sokerointia, koska se voi tehdä ihon hieman liukkaaksi ja vaikeuttaa sokerointitahnan tarttumista karvoihin.

Miltä sokerointi tuntuu?

Sokerointi voi aiheuttaa epämukavuutta tai kipua, erityisesti herkemmällä iholla tai alueilla, joissa karvat ovat tiheässä. Ensimmäinen sokerointi kerta on aina pahin ja myös silloin jos sokerointi väli venyy liian pitkäksi. Monet kuvailevat tunnetta nipistäväksi tai kihelmöiväksi, kun sokerointitahna poistetaan iholta vetäisemällä. Kipu kuitenkin loppuu heti kun tahna on poistettu. Sokeroinnin jälkeen iho voi tuntua kuumottavalta hetken ajan, mutta ei koskaan kipeältä. Joillekin ihmisille sokerointi voi tuntua vähemmän epämiellyttävältä kuin esimerkiksi vahaus, koska sokerointitahna ei tartu kiinni ihoon samalla tavalla kuin vahaliuskat.

Kotihoito sokeroinnin jälkeen

Sokeroidun alueen kotihoito on tärkeää, jotta lopputulos säilyy hyvänä ja iho kosteutettuna.

  • Vältä hankauksia: Vältä tiukkoja vaatteita tai hankaavia materiaaleja, jotka voivat ärsyttää sokerointialuetta.
  • Kainaloiden sokeroinnin jälkeen deodorantin käyttöä kannattaa välttää 24h ajan.
  • Kosteuta ihoa säännöllisesti ja tee siitä rutiini. Käytä hellävaraista kosteusvoidetta sokeroidulla alueella pitääksesi ihon kosteutettuna ja vähentääksesi mahdollista ärsytystä. Kosteutus edesauttaa sisäänpäin kasvavien karvojen syntyä. Jos sisäänpäin kasvavat karvat on ongelma, meiltä löydät juuri oikeat tuotteet ihonhoitoon kaikille ihoalueille.
  • Vältä hikoilua vuorokauden ajan. Vältä liiallista hikoilua, kuumia suihkuja tai saunomista sokerointialueella ensimmäisen päivän ajan sokeroinnin jälkeen, koska se voi ärsyttää ihoa ja aiheuttaa bakteereille otollisemman alustan kasvaa.
  • Vältä altistumista auringolle. Vältä auringolle altistumista sokeroidulla alueella välittömästi sokeroinnin jälkeen, koska iho saattaa olla sokeroituna/kuorittuna herkempi auringonvalolle.
  • Vältä uimista: Vältä uimista kloorivedessä tai merivedessä ensimmäisten päivien aikana sokeroinnin jälkeen, koska kemikaalit voivat ärsyttää ihoa.

Mikäli mietit sopiiko sokerointi sinulle, älä epäile laittaa meille viestiä! Ronja opastaa erittäin mielellään ajan varaamisessa ja neuvoo vielä henkilökohtaisesti jos jokin jää askarruttamaan. Hinnat näet sokerointi-palvelusivuillamme tai ajanvarauksen yhteydessä.

Siirry takaisin sivun alkuun